Étlap

 

Reggeli ételek / Breakfast dishes

1. Tükörtojás (3 tojásból) (T)
Sunny-side up (of 3 eggs) (E)
480 Ft
2. Tojásrántotta (3 tojásból) (T)
Scrumbled eggs (of 3 eggs) (E)
480 Ft
3. Hagymás tojásrántotta (3 tojásból) (T)
Scrumbled eggs with onion (of 3 eggs) (E)
540 Ft
4. Szalonnás tojásrántotta (3 tojásból) (T)
Scrumbled eggs with bacon (of 3 eggs) (E)
540 Ft
5. Szalonnás – hagymás tojásrántotta (3 tojásból) (T)
Scrumbled eggs with bacon and onion (of 3 eggs) (E)
580 Ft
6. Gombás tojásrántotta ( 3 tojásból) (T)
Scrumbled eggs with mushroom (of 3 eggs) (E)
580 Ft
7. Sült sonka – tojással (3 tojásból) (T,SZ)
Ham and eggs (of 3 eggs) (E,S)
700 Ft
8. Főtt virsli (14 dkg) (SZ,L)
Boiled frankfurter (14 dkg) (S,L)
520 Ft
9. Kenyér / Pirítós (2 szelet) (G)
Bread / Toast  (2 slices) (G)
50 Ft
10. Bundáskenyér (2 szelet) (T,G)
Eggy bread (2 slices) (E,G)
390 Ft
11. Trappista sajt (5 dkg) (L)
Portsalute cheese (5 dkg) (L)
390 Ft
12. Vegyes sajt tál (L)
(5 dkg trappista sajt, 5 dkg camembert sajt, 5 dkg füstölt sajt)
Cheese platter (L) (5 dkg portsalute cheese, 5 dkg camembert cheese , 5 dkg smoked cheese)
1 150 Ft
13. Áfonya jam (5 dkg)
Blueberry jam (5 dkg)
200 Ft
14. Vaj (5 dkg) (L)
Butter (5 dkg) (L)
250 Ft
15. Primőrök (15 dkg vegyesen)
Off-season (15 dkg mixed)
450 Ft
16. Szalámis tál (SZ,L)
(15 dkg vegyesen – paprikás szalámi, sonka, főtt-füstölt tarja)
Salami platter (S,L) (15 dkg salami, ham, smoked spare rib)
1 150 Ft
17. Méz (10 dkg)
Honey (10 dkg)
250 Ft

Reggeli italok / Breakfast drinks

1. Kakaó – Cocoa (0,25 l) (L) 250 Ft
2. Tea (0,25 l) 220 Ft
3. Tea mézzel –  Tea with honey (0,25 l) 290 Ft
4. Tej – Milk (0,25 l) (L) 200 Ft

Hideg előételek / Cold starters

1. Mozzarellás paradicsom (L)
Mozzarella and tomato (L)
870 Ft
2. Hideg libamáj zsírjában sütve pirítóssal és lilahagymával (G)
Cold goose liver fried in goose fat, served with toast and onion (G)
2 650 Ft

Levesek / Soups

1. Csontleves csigatésztával csészében (2dl) (T,G,Z)
Cup of pork broth with spiral pasta (2dl) (E,G,C)
350 Ft
2. Csontleves májgaluskával csészében (2dl) (T,G,Z)
Cup of pork broth with liver noodle (2dl) (E,G,C)
380 Ft
3. Palócgulyás (L,G)
Palóc style Goulash (L,G)
950 Ft
4. Francia hagymakrémleves cipóban tálalva (T,G,L)
Creamy French onion soup served in a loaf (E,G,L)
850 Ft
5. Jókai bableves (L,Sz,G)
Jókai style bean soup (L,S,G)
950 Ft
6. Hideg eperkrémleves, vanília fagylalttal (5dl) (L)
Strawberry creamsoup (L)
750 Ft
7. Pásztói libaleves (7dl) (T,G,Z)
Goose soup a’la Pásztó (7dl) (E,G,C)
1 050 Ft
8. Mátrai tárkonyos vadragu leves (L,G)
Ragout soup with tarragon from the „Mátra”  (L,G)
1 250 Ft

Meleg előételek / Hot starters

1. Hortobágyi húsos palacsinta (T,G,L)
Meat pancake a’la Hortobágy (E,G,L)
850 Ft
2. Grillezett camambert sajt friss zöldségekkel (L)
Grilled camambert cheese with vegetables (L)
1 250 Ft

Konyhafőnök ajánlata / The Chef’s recommendation

1. Bőségtál két személyre
(pácolt tarja roston sütve, ropogósra sült kacsacomb, rántott sertéskaraj szelet gombával töltve, rántott csirkemell filé sajttal töltve, rántott karfiol, rántott gomba, vegyes körettel, párolt lila káposztával és savanyúsággal tálalva) (L,T,G,K)
Dish of plenty for two
(soused-boiled pork, roasted dug tick, breaded pork chop with mushrooms stuffed,   fried chicken breast fillet stuffed with cheese, fried cauliflower, fried mushroom, mixed garnish,  braised red cabbage, pickles) (L,E,G,SO2)
7 500 Ft
2. Szélkakas tál két személyre
(roston sült sertéskaraj szelet pirított erdei gombával, rántott szezámmagos csirkemell filé, nyitrai sertéskaraj szelet, rántott gomba, rántott sajt, vegyes körettel és savanyúsággal tálalva) (L,T,G,K) Szélkakas dish for two
(grilled space with frizzled forest mushroom, fried chicken breast fillet with sesame seeds, pork a’la Nyitra, fried mushroom, with fried cheese, mixed garnish, pickles) (L,E,G,SO2)
5 700 Ft
3. Palóctál két személyre
(rántott sertéskaraj szelet töltve  juhtúróval, bacon szalonnával, kolbásszal és hagymával,  nyitrai sertés karaj, pikáns natúr sertés karaj: enyhén csípős magyaros raguval, fűszeres burgonyával) (L,T,G,K)
Palóc dish for two
(Pork stuffed filled with curd-cheese, bacon, sausages and onion, pork a’la ”Nyitra” spicy pork :with mildly hot Hungaryan- style ragout, spicy potatoes (L,E,G,SO2)
4 500 Ft
4. Kis – Kakas tál két személyre
(bacsa szelet, nyitrai sertéskaraj, roston sült csirkemell filé, vegyes körettel és  savanyúsággal tálalva) ( L, T, G,K)
Kis – Kakas dish for two
(bacsa slice, pork a’la Nyitra, roasted chicken breast fillet, served with mixed vegetables and  pickles) (L,E,G,SO2)
4 500 Ft
5. Nógrád tál két személyre
(Hollókői sistergős, feketehegyi sertés szelet-tejföllel megkenve, tetején sajttal megszórva, rántott sertéskaraj töltve, sonkával, sajttal, gombával,póréhagymával, rizi-bizivel, steak  burgonyával, almapaprikával tálalva) (L,G,T)
Nógrád platter for two
(Hollókő of sizzler, Black Mountain pork chops with sour cream and sprinkled on top of cheese,  fried pork rib stuffed with ham, cheese, mushroom, and leek, rice with peas, steak potatoes,  pickled peppers) (L,G,E)
5 500 Ft
6. Sertés szűzpecsenye gyümölcságyon
(roston sült szűzérmék, vegyes  gyümölcsraguval, krokettel és ananászos rizzsel tálalva) (G,K)
Pork tenderloin on fruit bed
(roasted tenderloin coins, served with mixed fruit ragout, croquets and rice with pineapple) (G,SO2)
2 150 Ft
7. Ropogósra sült kacsacomb
(hagymás törtburgonyával és párolt lila káposztával)
Roasted duck tick
(onion mashed potato and braise red cabbage)
2 500 Ft
8. Ínyenc harcsafilé
(roston sült harcsafilé, tejszínes gombával, sajttal besütve és burgonyapürével tálalva) (H,L,G)
Gourmet catfish fillet
(roasted catfish fillet, with cream of mushrooms, and cheese, served with potato puree ) (F,L,G)
2 500 Ft

Készételek / Ready-cooked foods

1. Mátrai vadpörkölt krokettel tálalva (K,G)
Proud flesh stew a’la Mátra – croquets (SO2,G)
2 650 Ft
2. Vörösboros marhapörkölt túrós sztrapacskával (L,T,G)
Beef stew in red wine with curd dumplings (L,E,G)
2 400 Ft
3. Vörösboros marhapörkölt juhtúrós sztrapacskával (L,T,G)
Beef stew in red wine with sheep’s curd dumplings (L,E,G)
2 550 Ft
4. Csülkös-pacal főtt burgonyával tálalva
Tripe stew with boiled potato pork kunckle boiled potato
2 250 Ft

Frissensültek / Roast dishes

1. Rántott szelet sertéskarajból (14 dkg) (L,T,G)
Fried pork rib (14 dkg) (L,E,G)
1 150 Ft
2. Milánói sertésborda (14  dkg) (T,G)
Pork cutlet Milanese (14 dkg) (E,G) (Milan ragu with spagetti and breaded pork chops)
1 850 Ft
3. Holstein szelet (14 dkg) (T)
(natúr sertéskaraj tükörtojással) Holstein rib (14 dkg) (T) (pork chop with sunny-side up egg)
1 250 Ft
4. Öreg palóc kedvence (14 dkg) (L,T,G,K)
(natúr sertéskaraj, pirított szárnyas májjal,  sonkával, sajttal besütve,
2 tócsnilángos között, ecetes almapaprikával és savanyított káposztával tálalva )
Old Palóc-man’s favourite (L,T,G,SO2)
(pork chop and frizzled poultry liver fried with ham and cheese between two ‘tócsni’ scones, apple paprika with vinegar sauerkraut )
2 100 Ft
5. Szélkakas szelet ínyenceknek (14 dkg) (L,G)
(sertéskaraj roston sütve, tejszínes gombaraguval, sajttal besütve) Szélkakas slice for gourmands (14 dkg) (L,G)
(roasted pork with creamy mushroom ragout and with cheese)
1 850 Ft
6. Sertés szelet Budapest módra (14 dkg)
(sertéskaraj roston sütve, szárnyas májjal, zöldborsós-lecsós-gombás raguval)
Pork a’la Budapest (14 dkg)
(roasted pork with poultry liver, and pea-mushroom-letcho casserole)
1 750 Ft
7. Bacsa szelet (14 dkg) (L,T,G)
(sertéskaraj, sajttal, sonkával töltve, párizsi masszában forgatva, sütve) Bacsa slice (14 dkg) (L,E,G)
(pork filled with ham and cheese, fried in French dollop)
1 700 Ft
8. Libamájjal töltött sertés szelet (14 dkg) (L,T,G)
Pork stuffed with goose liver (14 dkg) (L,E,G)
2 150 Ft
9. Cigánypecsenye (18 dkg)
(pácolt sertéstarja, kakastaréj szalonnával)
Gipsy roast (18 dkg)
1 650 Ft
10. Erdélyi fatányéros (K)
(roston sült sertéskaraj, sertés szűzpecsenye, roston sült csirkemell filé, szalonna, sült virsli, fűszeres héjas burgonyával és vegyes vágottal tálalva)
Transylvanian mixed grill (So2)
(Pork ridge, pork tenderloin, chicken breast, bacon, frankfurter, spiced potato in peel,  homestyle pickles)
 2 650 Ft
11. Sertés szelet Savojarde módra (L,K)
(roston sült sertéskaraj, vajon párolt hagymával és sajttal besütve, hasábburgonyával tálalva)
Pork rib a’la Savojarde (L,SO2) (roasted pork rib, with cheese and onion steamed on butter, served with french fries)
2 100 Ft
12. Brassói aprópecsenye, hasábburgonyával
Brassoi roast
1 750 Ft
13.  Feketehegyi sertésszelet (L,G,T)
(tócsniba panírozott sertéskaraj szelet, sajttal, tejföllel, zöldséges rizzsel tálalva)
Feketehegyi slice (pork chops fried in potato-roundel, with sour cream and cheese on top, served with rice and vegetables) (L,G,E)
1 990 Ft
14. Hollókői sistergős
(két natúr sertéskaraj szelet, sonkával, füstölt tarjával, sajtmártással,csőben sütve, fűszeres  burgonyával tálalva)
Hollókői sizzer (pork chops with ham, smoked gammon and cheese sause au gratin, served with spicy potatoes)
1 950 Ft
15. Főúr kedvence
(roston sertés karaj, szárnyas máj, zöldborsós lecsós gombás ragu, tócsni lepénybe töltve, tejföllel és sajttal tálalva)
Lord’s favourite (roasted pork chops with poetry liver and mushroom casserole with peas fried in potato –  rondels, served with sour cream and cheese)
2 300 Ft

Halak / Fishes

1. Harcsapaprikás túrós csuszával (H,L,T,G)
Catfish  stew with curd chees pasta (F,L,T,G)
2 500 Ft
2. Harcsafilé párizsiasan (H,L,T,G)
Catfish fillet a’la Paris (F,L,T,G)
1 650 Ft
3. Roston sült harcsafilé, vajon párolt zöldkörettel (H,L)
Roasted catfish with mixed vegetables steamed on butter (F,L)
1 950 Ft

Szárnyasok / Poultries

1. Tejszínes gombás csirkemell filé (L)
Chicken breast fillet with cream and mushroom (L)
1 650 Ft
2. Csirke Cordon Bleu (L,T,G)
Chicken Cordon Bleu (L,E,G)
1 650 Ft
3. Aszalt szilvával töltött csirkemell rántva (L,T,G)
Fried chicken breast stuffed with prunes (L,E,G)
1 750 Ft
4. Csirkemell „Jóasszony” módra (G)
(grillezett csirkemellfilé, szalonnából, hagymából, gombából készített raguval)
Chicken breast fillet a’la „Jóasszony” (G) (grilled chiken breast fillet with onion and mushroom ragout)
1 650 Ft
5. Rántott csirkemell filé (L,T,G)
Fried pullet breast fillet (L,E,G)
1 250 Ft
6. Hawaii csirkemell filé (L)
Hawaii chicken breast fillet (L)
1 350 Ft
7. Vasalt csirke steak (25 dkg)
Flat chicken steak (25 dkg)
1 450 Ft
8. Mozzarellás csirkemell filé roston sült zöldségekkel (L)
Roasted chicken breast with mozzarella  and roasted vegetables (L)
1 750 Ft
9. Barackos csirkemell filé (L)
Chicken breast fillet with peach (L)
1 350 Ft
12. Csirkemell sajtmártással besütve, párolt rizzsel tálalva
Cheesy chicken baked served with steamed rice
1  950 Ft

Kímélő – vegetáriánus ételek / Vegetartian foods

1. Királykert saláta (20 dkg) (L,T,M)
(roston sült csirkemell csíkok, főtt tojás, paradicsom, uborka, saláta, alma,  majonézes öntet, sajt)
Royal garden salad (20 dkg) (L,E,M)Royal garden salad (20 dkg) (L,E,M) (grilled chiken breast, boiled egg, tomato, cucumber, lettuce, apple, mayonnaise, cheese)
1 250 Ft
2. Görög saláta (20 dkg) (L)
(paradicsom, paprika, uborka, saláta, lilahagyma, olívabogyó, feta sajt)  Greek salad (20 dkg) (L) (tomato, pepper, cucumber, lettuce, onion, oliva, feta cheese)
1 250 Ft
3. Rántott sajt (14 dkg) (L)
Fried cheese (14 dkg) (L)
1 150 Ft
4. Rántott camembert sajt (12,5 dkg) (L,T,G)
Fried camembert cheese (12,5 dkg) (L,E,G)
1 250 Ft
5. Rántott gomba (20 dkg) (L,T,G)
Fried mushroom (20 dkg) (L,E,G)
980 Ft
6. Rántott karfiol (20 dkg) (L,T,G)
Fried cauliflower (20 dkg) (L,E,G)
980 Ft

Tészták / Pastas

1. Túrós csusza tepertővel (L,T,G)
Cottage cheese pasta with frizzled pork fat (L,E,G)
1 050 Ft
2. Juhtúrós sztrapacska (L,T,G)
Sheep’s curd dumplings (L,E,G)
1 250 Ft
3. Bolognai spagetti
Spaghetti Bolognese
1 150 Ft

Köretek / Garnishes

1. Hasábburgonya (K)
French fries (So2)
350 Ft
2. Burgonyakrokett (K)
Croquette (So2)
450 Ft
3. Petrezselymes burgonya (K)
Potato with parsley
350 Ft
4. Burgonyapüré (L,K)
Potato puree (L,)
390 Ft
5. Fűszeres, héjas burgonya (K, So2)
Steak potato (So2)
400 Ft
6. Hagymás tört burgonya (K)
Boiled potato with onion
450 Ft
7. Főtt burgonya (K)
Boiled potato
300 Ft
8. Tócsni lángos (T, G,K)
„Tócsni” scones (E, G,)
550 Ft
9. Párolt rizs
Steamed rice
320 Ft
10. Rizi-bizi
Rice with peas
350 Ft
11. Vajon párolt zöldköret (L)
Vegetable garnish steamed on butter (L)
550 Ft
12. Vegyes köret (K)
French fries and steamed rice (So2)
400 Ft

Befőttek / Preserved fruit

1. Őszibarack befőtt
Preserved peach
380 Ft
2. Ananász befőtt
Preserved pineapple
380 Ft

Saláták / Salads

1. Uborkasaláta / Tejfölös uborkasaláta (L)
Cucumber salad or cucumber salad with sour cream (L)
380 Ft
2. Csemege uborka
Pickled cucumber
350 Ft
3. Ecetes almapaprika
Apple paprika with vinegar
350 Ft
4. Káposztasaláta
Cabbage salad
350 Ft
5. Házi – vegyes vágott
Homemade style pickles
400 Ft
6. Paradicsomsaláta
Tomato salad
450 Ft

Öntetek / Sauces

1. Kapros öntet (1dl) (L)
Dill sauce (1dl) (L)
200 Ft
2. Csípős öntet (1dl) (L)
Hot sauce (1dl) (L)
200 Ft
3. Fokhagymás öntet (1dl) (L)
Garlic sauce (1dl) (L)
200 Ft

Mártások / Gravies

1. Tartármártás (1dl) (L,M)
Tartar sauce (1dl) (L,M)
300 Ft
2. Tejföl (1dl) (L)
Sour cream (1dl) (L)
180 Ft
3. Ketchup (1dl) (K,M)
Ketchup (1dl) (K,SO2)
200 Ft
4. Mustár (1dl) (M)
Mustard (1dl)(M
200 Ft
5. Majonéz (1dl) (L,T,M)
Mayonnaise (1dl) (L,E,M)
200 Ft

Desszertek / Desserts

 1. Ízes palacsinta (2 darab) (L,T,G)
Jam pancake (2 pieces) (L,E,G)
320 Ft
2. Kakaós palacsinta (2 darab) (L,T,G,M)
Cocoa pancake (2 pieces) (L,E,G,M)
320 Ft
3. Túrós palacsinta (2 darab) (L,T,G)
Cottage cheese pancake (2 pieces) (L,E,G)
430 Ft
4. Gundel palacsinta (2 darab) (L,T,G,D,M)
Gundel pancake (2 pieces) (L,E,G,W,M)
690 Ft
5. Nutellás palacsinta (2 darab) (D,G,L,T,F)
Nutella pancake (2 pieces) (W,P,L,E,G)
550 Ft
6. Somlói galuska (L,T,G,SZ,M)
Somló cake (L,E,G,S,M)
850 Ft
7. Gesztenyepüré (L)
Chestnut puree (L)
650 Ft
8. Csokoládé öntet (2 dl) (Sz,K)
Chocolate flavour topping (2dl) (S, So2)
200 Ft
9. Vanília öntet (2dl) (L,G,D)
Vanilla flavour topping (2dl) (L,G,
200 Ft

Allergén anyagok jelölése és jelentése/
Marking and reporting allergens

G: GLUTÉN / G: GLUTEN
L: LAKTÓZ / L: LAKTOSE
M: MUSTÁR / M: MUSTARD
D: DIÓ- ÉS MANDULAFÉLÉK / W: WALNUTS OR ALMONDS
T: TOJÁS / E: EGG
H: HAL / F: FISH
Z: ZELLER / C: CELERY
SZE: SZEZÁM / SE: SESAME
R: RÁKFÉLÉK /  SH: SHELLFISH
P: PUHATESTŰEK / MO: MOLLUSC
SZ: SZÓJA / S: SOY
F: FÖLDIMOGYORÓ / P: PEANUT
CS: CSILLAGFÜRT / LU: LUPIN
K: KÉN – DIOXID / So2: SULFOR – DIOXIDE
  Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy
féladagos étel rendelése esetén a teljes ár
70% – a kerül felszámításra !
We inform our dear guests that
in case of ordering half-portion dishes
we make a charge for the 70% of the full portion!
 Partnereink:

  • Mátrafűtőber Kft.
  • Bátony Metall Kft.
  • Egererdő Erdészeti ZRt.
  • Bátonyterenye – Maconkai Szabadidő és Sporthorgász Egyesület
ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss ************